Hoe werkt het?

Ik heb een goed idee! En nu?

Hoe dien ik een plan in voor subsidie?

Heb jij een goed idee om Nunspeet sportiever en gezonder te maken? En wil je weten wat je nu kan doen? Lees dan verder voor over de criteria, procedure, beoordeling en het daadwerkelijk indienen van je plan!

 

Wat zijn de criteria?

Waar moet je plan aan voldoen?

  • Jij of je samenwerkingspartner is inschreven bij de kamer van koophandel. Is dit niet het geval? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.
  • Het plan past bij één van de thema’s genoemd in het akkoord.
  • Een korte en bondige omschrijving van het plan.
  • Een omschrijving waarom een bijdrage uit het akkoord nodig is.
  • Een eigen bijdrage: dit kan in de vorm van geld, maar ook tijd, materialen of een locatie.
  • Een samenwerking met partners om het plan te laten slagen.

Ben je benieuwd wat het inhoudt als jij de plan indiener bent? Lees dan verder bij procedure en beoordeling.

Procedure
en beoordeling

Nadat je je plan bij ons hebt ingediend gaat de kerngroep het plan beoordelen. Hierbij wordt een verdeling gemaakt in kleine (tot ca. 1500,–) en grote (vanaf ca. € 1500,–) plannen. Een klein plan wordt op ieder moment in een jaar beoordeeld en een groot plan wordt beoordeeld tijdens een kerngroep bijeenkomst, deze zijn 4x per jaar. Je wordt door ons geïnformeerd in welke categorie jouw plan valt en hoe de beoordelingsprocedure eruit ziet.

 

Agenda deadlines

Momenteel worden kleine plannen tot ca. € 1500,- nog in behandeling genomen voor beoordeling. Plannen boven een bedrag van € 1500,- worden tijdens de eerste kerngroep bijeenkomst van 2023 beoordeeld. Deze bijeenkomst vindt plaats aan het einde van het eerste kwartaal van 2023. Houdt de website in de gaten voor de exacte data in 2023.

Deadline indienen plannen (18.00 uur)
  • Data voor 2023 volgen binnenkort
Kerngroep bijeenkomst (Tijd: 19.30 - 21.00 uur)
  • Data voor 2023 volgen binnenkort
Positieve beoordeling

Bij een positieve beoordeling wordt het toegekende bedrag als subsidie verstrekt, dit is een voorschot. De plan eigenaar (degene wie het plan indient) ontvangt namens de gemeente Nunspeet een brief met meer informatie over de verantwoording van de subsidie.

Wil jij een uitgebreide uitleg over alle stappen doorlezen voor het indienen van een plan? Of ben je benieuwd wat het inhoudt als jij de plan indiener bent? Lees dan het document ‘procedure plan indienen’ en ‘plan eigenaar door. Deze documenten vind je op de pagina downloads.

Heb jij een idee om Nunspeet sportiever en gezonder te maken?

MET JOUW IDEE KUN JE DAADWERKELIJK EEN VERSCHIL MAKEN.

DIEN NU JE PLAN IN!

Aanvraag indienen